logo
Kafeteria Szkoły im. Jana Gutenberga Fundacji Szkolnej

Alergeny


Drodzy Rodzice,

Przygotowywane przez naszą firmę posiłki dla Państwa pociech mogą zawierać następujące alergeny. W przypadku stwierdzenia nietolerancji dzieci na wymienione składniki prosimy o kontakt z naszym zespołem w celu ustalenia diety dla dziecka.

Zespół CPS



Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
  • Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  • Skorupiaki i produkty pochodne.
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  • Soja i produkty pochodne.
  • Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  • Seler i produkty pochodne.
  • Gorczyca i produkty pochodne.
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  • Łubin i produkty pochodne.
  • Mięczaki i produkty pochodne.


Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2019 Itelix Software Sp. z o.o.
Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu,
ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi.
Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
Akceptuję